Tidligere forestillinger
Læs mere om Into Action’s to seneste forestillinger her på siden
Akavet og Anderledes
Khaled og Mads starter på en ny uddannelse sammen. Fra starten af går det galt mellem dem… – For Mads har fordomme overfor Khaled. Det synes Khaled i hvert fald og kalder Mads for racist. Mads og Sofie kommer en dag til at se at Selma bede i et tomt klasselokale i et frikvarter. Sofie synes, at det kunne Selma godt vente med til hun er derhjemme. Khaled bliver vred, og Mads og Sofies forhold til Selma bliver dårligere efter det.
Hvordan kan ”etnisk danske” og ”anden etniske” studerende få et bedre fællesskab med hinanden? Hvordan bliver de mere fri af de barrierer, der er imellem dem? Det er nogle af de spørgsmål som forestillingen stiller.
“Akavet og Anderledes” blev opsat i 2017/2018 og spillede frem til primo 2019. Forestillingen er udviklet ud fra interviews med mere end 100 studerende fra Langkær gymnasium, Aarhus Produktionsskole, SOSU-skoler i Aarhus og Horsens og Aarhus Katedralskole.
Målgruppen er studerende på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser, men egner sig også til efterskoler, klubber, beboerhuse m.m. Forestillingen er også relevant for voksne, ja alle aldre fra 14 år og op.
Mahmoud og systemet
Mahmoud på 17 år har netop afsluttet 10. klasse, men hvad skal der så ske? Det er svært på hjemmefronten, og vennerne lokker med kriminalitet. Mahmoud er født og opvokset i Danmark, og han ser sig selv som en indvandrer og absolut ikke som dansker. Sådan oplever han også at blive mødt, da han tager en snak med Louise, den boligsociale rådgiver, og siden hen med sagsbehandleren Michael på kommunen.
“Mahmoud og systemet” er en sjov og lærerig forestilling, der handler om mødet mellem unge og professionelle, der skal hjælpe de unge til at komme i gang med uddannelse eller job.
Forestillingen havde premiere på en Ungekonference i Gellerup i november 2016.
Se klip her fra TV2 Øst:
http://www.tv2oj.dk/nyheder/08-11-2016/1930/eksperterne-lyttede?autoplay=1#player
Baggrunden for forestillingen er snakke og interviews med unge fra Gellerup og Herredsvang i Århus, som har svært ved at komme i gang med uddannelse og/eller job. De fortalte om deres liv, deres identitet, og hvordan de oplever mødet med de professionelle i det offentlige system, der skal hjælpe dem i gang med uddannelse eller job.
Forestillingen blev spillet i to udgaver:
- Målrettet professionelle i det offentlige, der hjælper unge med anden etnisk baggrund end dansk med at komme i gang med job eller uddannelse. Forestillingen kan hjælpe de professionelle med forstå situationen ud fra de unges perspektiv, og opdage at fordomme og modforestillinger begrænser kontakten.
- Målrettet unge med anden etnisk baggrund i alderen 15 – 30 år. For de unge kan forestillingen hjælpe til, at de bliver bedre til at se, hvad de selv kan gøre for at komme styrket ud af et møde med de professionelle i “systemet. – Også selvom der er fordomme, som spiller ind i mødet.
Læs mere om udviklingen af “Mahmoud og systemet” her: https://www.d-factor.dk/uf/50000_59999/57006/7a7c5708a656b0f70d581fafc5e64c45.pdf